luni, 31 august 2009

indreptar de Bucuresti pentru cumparat flori

dupa cateva sezoane de cumparat flori, mi-am dat seama cam cum se procedeaza. nu zic ca as fi vreun as in materie, dar am descoperit diverse lucruri.

de exemplu, trebuie sa fii cu bagare de seama de la cine cumperi flori. in primul rand. e un lucru foarte important. ma tot gandeam eu ca floraresele trebuie sa fie niste doamne foarte fericite, pentru ca toata ziua sunt inconjurate de flori, fie ele putin artificuiale, lipsite uneori de miros, venite in cutii de carton din tari straine si indepartate. dar foarte colorate. florile, zic. daar, atunci cand ne luam flori din piata, tinta nu sunt floraresele, ci tantiile de la tara. de fapt sunt niste bunici, sau niste doamne, pe fata si pe mainile carora se vede ca sunt de la tara, si din pretul acceptabil spre chiar mic pe care il pun buchetelor de floricele. tantiile astea vor fi extrem de incantate cand te apropi de ele, si tie o sa-ti ie mai mare dragul sa stii ca ti-ai facut si tie si lor o bucurie. asadar, e frumos si bine sa cumperi flori frumoase de la tanti de la tara, decat de la tanti care se asaza pe strada, care incearca sa te pacaleasca si daca nu esti atenta o sa descoperi ca sunt multe flori ofilite, si care, in ultima instanta, pun preturi destul de .. nemeritate floriolor pe care le vad.


apoi ar mai fi ceva.. ce reiese si de sus.. intotdeauna din piata. mai multe variante disponibile, mai multa siguranta ca dai peste tantiile "asa da", si pentru ca piata cu tarabele pline colorate si parfumate e un loc fermecator din care iti poti cumpara flori minunate.


e putin de spus, asa ca indreptarul nu e foarte mare. important e sa cumparam flori. asa cum sunt campanii pentru protejarea mediului, pentru consumul responsabil de alcool si asa mai departe, ar trebui sa existe si o campanie micuta dar eficienta si foarte frumos facuta care sa determine cateva doamne sa cumpere un buchetel cand merg sambata la piata, un mic imbold pentru a aduce putina culoare intr-o camera cu doar cateva ramurele de gradina.

e foarte frumos ca exista multi oameni care au propriile lor gradini, si intr-un fel, ei sunt poate jumtate din cei care vor resimti campania, daca ar exista vreodata.. chiar ma gandeam ca daca o ss am vreodata gradina mea, ar trebui sa aiba atataea flori cat sa-mi ajunga sa tin gradina frumoasa, dar sa am si in casa macar cateva buchetele.

acum ma gandesc ca, daca tot e indreptar, ar trebui sa fie exhaustiv, asa ca trecem peste pauza de visat la gradina la capitolul: flori de la florarese. la florarese e frumos. nu stiu cum se face, dar dumnealor sunt intotdeauna bine dispuse, dau sfaturi foarte bune in privinta felului in care ai putea sa ingrijesti florile, si uneori sunt dispuse sa faca reduceri. ah, si intotdeauna stiu sa poarte o conversatie amabila. un castig : ) (bine, si alesul floraresei e o arta. de fapt, fiecare alegere e o arta : )


apoi ar mai fi florariile. aici lucrurile depinde de atatia factori, incat e prea geu de generalizat. doar ca trebuie foarte, dar foarte multa atentie la florile in ghiveci. noi am avut experiente nefericite cu 2 ghivece de lavanda si unul de trandafiri. boli, gargauni sau pur si simplu neudate de mult timp, n-au rezistat. in schimb, sunt mandra prietena a unei flori de graciun, pe care am luat-o dintr-o florarie din berceni, intr-un ghiveci miic, ea insasi de vreo.. 10 cm cu ghiveci cu tot.. si se tot inalta.

cum lucrurile pot fi foarte diferite de la florarie la florarie, cel mai simplu e sa aveti o florarie de.. incredere. sau daca nu, ss mergeti pe gradina icoanei la sera minunata sau la floraria minuscula (dupa biserica batistei tot la dreapta spre scoala centrala), in fata careia veti gasi cateva cosulete cu flori si o masuta pe care stau in lumina cesti inflorate cu cafea. o invitatie la cafea, la arome incantatoare si la frumos.. : )

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu